petek, 1. oktober 2010

Comenius srečanje na Siciliji



Tako. Pa je prvo leto Comenius projekta že za nami. Bilo je zelo pestro. V novo šolsko leto - 2010/2011 - smo zakorakali s srečanjem partnerskih šol v Capo d' Orlandu na Siciliji, kjer se nahaja ena izmed partneric in sicer Instituto Tecnico Statale Commerciale e per Geometri “F.P Merendino”.
Srečanje je potekalo od 24. do 29. septembra, udeležili pa smo se ga naslednji predstavniki OŠ Videm in Leskovec: učenke osmih razredov Adrijana Šmigoc, Eva Milošič, Janja Jus, Tjaša Slatič in učenec 7. razreda Janez Belšak ter učiteljici Stanka Veršič, Petra Fošnarič, šolska pedagoginja Ksenija Samojlenko in ravnateljica šole Helena Šegula.
Tekom srečanja smo spoznavali sicilijansko kulturo ter si ogledali šolsko življenje naše partnerske šole. Predstavili smo tudi našo deželo, svojo šolo in na t.i. evropski večerji smo pripravili bogato obloženo mizo, ki je ponujala tradicionalne slovenske jedi.
Kot na vsakem srečanju doslej smo tudi v Capo d' Orlandu imeli Comenius sestanek, kjer smo se dogovarjali o prihajajočih aktivnostih v novem letu projekta.












Ni komentarjev:

Objavite komentar